news

НОВИНИ ЗАКЛАДУ

архів за 2023 рік

Христос народився! Славімо Його!

25 грудня 2023 року українці відзначають одну з найбільших церковних подій – Різдво Христове. У цей день усі віряни в Україні моляться за перемогу над російською агресію і вітають один одного з народженням Ісуса Христа. Не забудьте сказати своїм близьким теплі слова, надіслати святкову листівку та подарувати надію на щасливе й мирне майбутнє.

Шановні учні та батьки нашого навчального закладу! З Різдвом Христовим! Нехай це чарівне свято наповнить ваше життя світлом, теплом, радістю та благополуччям. Бажаємо всім Вам миру, добра, кохання, сімейного затишку. Нехай янгол-охоронець оберігає від усіх бід і негараздів!

25.12.2023 10:17 vkhalabuzar

Сьогодні День героїчних Збройних Сил України!

Вітаємо вас, сильні, незламні і віддані наші воїни! Ви – наші захисники, надія і опора. Ви – хранителі спокою та мирного неба над головою. Прийміть вітання з найкращими побажаннями: здоров’я, світлого настрою, успіхів на всіх фронтах!

Вам щодня доводиться проявляти героїзм, патріотизм та духовну відвагу. Тому привітання – це найменше, що ми можемо для вас зробити.

На землі, в повітрі, на морі – ви завжди готові захищати найголовніші цінності – людські життя і Україну! Ми горді і пишаємось нашими ЗСУ!

Дякуємо вам за надію, за захист наших мрій і свободи! Наша шана загиблим і честь живим!

Найголовніші наші слова сьогодні: віримо в ЗСУ і ДЯКУЄМО!

06.12.2023 07:47 vkhalabuzar

Бійці невидимого фронту. Привітання від учнів Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 Бердянської міської ради Запорізької області до Дня Збройних Сил України

Привітання від учнів Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 Бердянської міської ради Запорізької області до Дня Збройних Сил України. 

Літературне читання: «Снаряд чи слово?». 

Текст читали: учні 11-Б класу Косенко Олексій та Іванов Володимир.

НАБЛИЖАЄМО ПЕРЕМОГУ РАЗОМ!

06.12.2023 07:32 vkhalabuzar

Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів і турнірів у 2023/2024 навчальному році

Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 31 жовтня 2023 року №1330 «Про проведення Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів і турнірів у 2023/2024 навчальному році», з метою пошуку, підтримки та розвитку творчого потенціалу обдарованої молоді у ЗЗСО №11 з 13 листопада по 01 грудня пройшов шкільний етап учнівських олімпіад з 17 предметів.

В олімпіадах брали участь учні 5-11-х класів: усього 195 учасників, із яких 98 вибороли призові місця. Найбільше учасників перевіряли свої знання та уміння з історії, біології, української мови, математики, хімії, інформаційних технологій.

Найбільшу кількість призових місць вибороли учні 9-х, 11-х класів. Найкращі результати з профільних предметів (економіка, біологія, інформаційні технології, інформатика, історія) продемонстрували учні профільних 10-11-х класів.

Щиро дякуємо всім за активну участь в олімпіадах! Сподіваємося, що результати олімпіад нададуть сильного поштовху для подальшого саморозвитку і професійного визначення!

Усім успіхів у навчанні та міцного  здоров'я!

05.12.2023 21:07 vkhalabuzar

Про проведення тижня з основ безпеки життєдіяльності та Дня цивільного захисту

У 2023 році під час повномасштабної війни День цивільної оборони особливо актуальний, адже від дій російської армії часто страждає мирне населення.

В останній тиждень листопада 2023 року в ЗЗСО №11 було організовано та проведено тиждень з основ безпеки життєдіяльності та День цивільного захисту.

Старша та середня ланки учнів взяли участь у заходах із протимінної безпеки, захисту під час повітряної тривоги, надання першої домедичної допомоги. З розглянутих тем учні розробляли інформаційні буклети та бюлетені, отримували практичні знання тощо.

Молодша ланка  підійшла творчо до цих питань та взяла активну участь у тижні з основ безпеки життєдіяльності та Дня цивільного захисту, створивши цікаві малюнки, з якими ми пропонуємо Вам ознайомитися у відеоматеріалі.

Бережіть себе та своїх рідних!

02.12.2023 15:53 vkhalabuzar

ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

27 листопада 2023 року в ЗЗСО №11 підведено підсумки ХІV Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

У Конкурсі брали участь учні 5-11 класів. Усі вони продемонстрували уміння писати твори різних жанрів, вдало використовуючи цитати полум’яного борця за волю та щастя народу, духовного батька й учителя нашої нації Т.Г. Шевченка, майстерно пов’язуючи ідеї Великого Кобзаря з сучасністю.

Першість вибороли учень 6-Б класу Косенко Семен (учитель Чепурненко Руслана Володимирівна) та учениця 9-В класу Кузьмова Євгенія (учитель Соболь Анжела Олександрівна). 

Вітаємо переможців та висловлюємо щиру подяку вчителям за самовіддану працю й розкриття творчого потенціалу учнів. 

Варто зазначити, що Кузьмова Євгенія буде брати участь у ІІ (обласному) етапі Конкурсу. Нехай надихає її на нові звершення Тарасова пристрасть, Тарасова мужність, Тарасове невмируще слово.

28.11.2023 08:53 vkhalabuzar

До Дня пам'яті жертв Голодоморів

Пам`ятаємо! Єднаємося! Переможемо!

25 листопада 2023 року, у четверту суботу місяця, в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів. Цей День був запроваджений Указом Президента України у 1998 році. У 2006 році Законом України Голодомор 1932-1933 років був визнаний геноцидом.

Голодомор спричинив загибель мільйонів українців. Радянська влада злочинно замовчувала факт голоду як в Україні так і закордоном. Тож моральний обов’язок суспільства перед минулими та наступними поколіннями – вшановувати пам’ять жертв цієї трагедії, розповісти про причини, наслідки Голодомору та спротив злочинній політиці тоталітарного режиму.

Протягом тижня у ЗЗСО №11 будуть проходити тематичні заходи, матеріал до яких розміщений у Додатку.

25 листопада 2023 року о 1600  мільйони людей долучаться до Загальнонаціональної хвилини мовчання та вшанують пам`ять тих, кого Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.

22.11.2023 00:07 vkhalabuzar

21 листопада – День Гідності і Свободи

Гідність, честь і воля – слова, що вдало характеризують кожного українця.

21 листопада ми разом з усією країною відзначаємо День Гідності та Свободи. В цей день ми віддаємо шану громадянському подвигу, патріотизму і мужності людей, які виступили на захист демократичних цінностей, відстояли національні інтереси і європейський вибір нашої держави. 

У цей день ми згадуємо тих героїв, які не побоялися стати на захист України та її майбутнього.

Зараз ми також маємо відстоювати свою свободу, територію, суверенітет, майбутнє від навали з боку росії.

Після Перемоги матимемо ще багато роботи на благо України та побудови європейської незалежної та заможної держави. Але вже зараз ми показали, що зможемо цього досягнути.

Низько вклоняємось героям Небесної сотні, всім, хто віддав своє життя за право жити у вільній і незалежній державі, їх подвиг є неоціненним для України.

Бажаємо Перемоги і нехай ніколи не згасає віра в щасливе майбутнє нашої держави.

Слава Україні!

20.11.2023 18:58 vkhalabuzar

Щорічна Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства»

Попередження насильства – це безперервна робота, яку виконують всі суб’єкти навчально-виховної діяльності в загальноосвітньому закладі. Щорічна Міжнародна кампанія «16 днів проти насильства» спрямована на привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків.

До Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» ЗЗСО №11 проводить марафон з 25 листопада по 10 грудня 2023 року:

25.11.2023 – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок: конкурс малюнків 1-4 класи «Який чудовий світ без насильства в ньому».

01.12.2023 – Всесвітній день боротьби зі СНІДом:  5-9 класи Диспут «Чи можна побороти ВІЛ/СНІД?».

02.12.2023 – Міжнародний день боротьби з рабством - Відеолекторій з елементами дискусії 8-11 класи «Станція призначення – життя».

03.12.2023 – Міжнародний день людей з інвалідністю – урок добрих манер 1-6 класи «Ми всі одна сім’я», 7-11 класи круглий стіл  «Толерантність і рівні можливості для всіх».

05.12.2023 – Міжнародний день волонтера – відеозустрічі 1-11 класи «Волонтер - покликання душі».

Виховні години на тему «Моя приватність, або як вберегтися від насильства в інтернеті» – 1-11 класи.

10.12.2023 – Міжнародний день прав людини – Виховні години «Знайомство з Конвенцією ООН про права дитини» – 1-4 класи, Тренінг 5-9 класи «Мої права, мої обов'язки», 10-11 класи «Коло твоєї правової безпеки».

20.11.2023 17:47 vkhalabuzar

16 листопада – Міжнародний день відмови від паління

Сьогодні, 16 листопада 2023 року, відзначається Міжнародний день відмови від паління, який  був заснований Американським онкологічним суспільством (American Cancer Society), з метою звернути увагу на величезну шкоду нікотинової залежності на здоров’я людини. 

Тютюнопаління є найпоширенішою шкідливою звичкою у світі. Тому метою Дня відмови від паління є активні дії по сприянню у зниженні поширення шкідливої тютюнової залежності. Свій внесок у акцію зробили й учні ЗЗСО №11, які провели челендж «Ми – здорове покоління! Бердянські діти – проти паління». Подивитися челендж можна за посиланням.

16.11.2023 07:43 vkhalabuzar

Підводимо підсумки І-го (шкільного) етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика

11 листопада 2023 року були підведені підсумки І (шкільного) етапу ХХІV Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь 56 учнів 3-11 класів. Міжнародний конкурс знавців української мови імені Петра Яцика, який традиційно проводять з 1999 року, покликаний сприяти утвердженню державного статусу української мови, піднесенню її престижу серед молоді та вихованню поваги до культури і традицій українського народу.

Право представляти школу на ІІ (обласному) етапі Конкурсу вибороли:

Вітаємо переможців та їх вчителів. Бажаємо перемоги на обласному етапі Конкурсу.

12.11.2023 13:58 vkhalabuzar

ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка

Сьогодні, 31 жовтня 2023 року в ЗЗСО №11 стартує ХІV Міжнародний мовно-літературний конкурс учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка.

Конкурс імені Тараса Шевченка – це свято рідного слова, можливість перевірити свої знання й сили, відчути власну причетність до великої когорти шанувальників творчості Кобзаря.

То ж нехай слово Великого Кобзаря оживає сьогодні знову. Бажаємо учасникам Конкурсу творчого горіння й наснаги, нових перемог і звершень.

31.10.2023 08:21 vkhalabuzar

День української писемності та мови

Цьогоріч  День української писемності та мови в ЗЗСО №11 було відкрито святковою літературно-музичною композицією «Українська мова –мова єднання». Бо саме сьогодні, як ніколи, українська мова має об’єднати всіх нас, ми маємо продемонструвати всьому світові, що українці – нація сильна, міцна і згуртована.

Уже 24 раз ми, як і українці у всьому світі, взяли участь у Конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика.

Петро Яцик прожив у Канаді понад півстоліття, але ніколи не забував про те, що він – українець і мріяв переконати світ у тому, що український народ – самостійна велика європейська нація, котра має тисячолітню історію і права на власну державу. Працюючи заради цього все своє життя він свято закликав: «Замість того, щоб цілий вік нарікати на темряву, краще засвітити бодай одну свічку – й на світі менше стане темряви…”.

Отож сьогодні, 27 жовтня 2023 року, учні 3-11 випробують свої сили, перевіряючи мовну компетентність за завданнями, створеними нашими вчителями української мови на платформі «Всеосвіта». Переможці  шкільного етапу Конкурсу будуть захищати честь школи у ІІ (міському) етапі. Зичимо їм перемоги та нових творчих звершень.

27.10.2023 07:37 vkhalabuzar

Коучінг «Штучний інтелект на допомогу вчителю»

Освіта впродовж життя – одна з ключових компетентностей  сучасної людини. Вона є відповіддю на виклик мінливого світу. Особлива роль у формуванні цієї компетентності належить педагогам, адже суспільство завжди ставило і буде ставити перед вчителем високі вимоги. 

Тож  самоосвіта є необхідною умовою професійної діяльності педагогів. 25 жовтня 2023 року у ЗЗСО №11  відбувся коучінг «Штучний інтелект на допомогу вчителю». Заступник директора Світлана Світлак продемонструвала можливості ChatGPT, Gamma.app, Leonardo.Ai  та інше. Педагоги поділилися свої досвідом використання штучного інтелекту у роботі, обмінялися думками щодо переваг та можливих загроз використання ШІ в освітній діяльності.

Освіта – це наш пропуск у майбутнє, адже завтрашній день належить тим, хто приготувався до нього сьогодні.

26.10.2023 16:27 vkhalabuzar

Щодо реєстрації певної категорії здобувачів освіти для надання доступу до контрольних робіт (вересень-жовтень) 2023-2024 навчального року

До уваги батьків та учнів Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11 Бердянської міської ради Запорізької області!

Відповідно до режиму роботи закладу І семестр закінчується 29.12.2023 року. Семестрове оцінювання учнів 6-11 класів буде здійснено на основі тематичного оцінювання, у 3-5 класах – рівневе оцінювання. Учні, які впродовж вересня-жовтня не виконали жодного завдання або виконали менш ніж 25% від загальної кількості завдань з окремих предметів для отримання семестрового балу повинні виконати ДВІ семестрові контрольні роботи (жовтень, січень).

З цією метою батьки учнів (або особи, які їх замінюють) у термін з 27 жовтня по 10 листопада 2023 року повинні подати Е-заяву (зареєструватися) для надання доступу до контрольних робіт. Термін виконання ПЕРШОЇ контрольної роботи з 30.10.2023 року по 12.11.2023 року. Посилання буде надано з 30.10 по 10.11.2023 року, після реєстрації. Термін виконання ДРУГОЇ контрольної роботи з 15.01.2024 року по 25.01.2024 року. Посилання будуть надані учням, які виконають першу контрольну роботу у відповідний термін. 

При реєстрації необхідно вказати адресу Е-скриньки, на яку буде відправлено покликання на завдання. Відправляти контрольну роботу з кожного предмету можна лише один раз. У разі невиконання  ДВОХ семестрових контрольних робіт (жовтень, січень) учень буде неатестований з усіх, або окремих предметів.

Результати контрольних робіт будуть виставлені в е-журнал.

Надаємо посилання на реєстраційну форму для ПОЧАТКОВОЇ ланки.

Надаємо посилання на реєстраційну форму для СЕРЕДНЬОЇ та СТАРШОЇ ланок.

З повагою Адміністрація Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11.

25.10.2023 13:42 vkhalabuzar

ІV Міжнародний урок доброти

Третій рік поспіль наша школа бере участь у ІV Міжнародному уроці доброти, який організовує  Благодійний фонд «Щаслива лапа».

Під час заходів, що відбудуться 4-11 жовтня 2023 року, планується обговорення: 

🐱 сучасного стану проблеми безпритульних тварин та діяльність зоозахисних організацій в Україні;

🐱 дієвих методів, які допомагають вирішити проблеми безпритульних тварин гуманно;

🐱 залучення учнів до допомоги тваринам;

🐱 правил поведінки з безпритульними тваринами.

Долучайтеся до наших уроків та дбайте про братів наших менших!

03.10.2023 20:25 vkhalabuzar

Україна – впевнено крокує шляхом європейської інтеграції

Україна – впевнено крокує шляхом європейської інтеграції. Цей процес зачіпає майже всі сфери суспільного життя. Для України це передусім пов’язано із впровадженням у життя європейських цінностей, переходом до європейських стандартів.

Наш народ відстояв своє право побудови суспільного життя за європейськими стандартами на Революції Гідності, яка відбулася у 2014 році До реалізації державної політики у сфері європейської інтеграції активно долучається молодь. Старшокласники активно вивчають історію Євросоюзу, обговорюють перспективи для України та можливі виклики (година спілкування: «ЄС- Україна: історія та перспективи» (учні 9-11 класів)).

Учні 6-8 класів взяли участь у вікторині «Європейський Союз». Своє бачення євроінтеграції учні нашого закладу освіти продемонстрували на фотовернісажі «Європа очима бердянців» (учні 1-11 класів). Запрошуємо усіх до перегляду.

02.10.2023 22:47 vkhalabuzar

Відео-привітання від учителів та учнів ЗЗСО №11 до Дня знань 2023 року

Адміністрація, педагоги та учні Бердянської загальноосвітньої школи №11 вітає Вас зі святом Дня знань 2023 року! Сьогодні освітяни та учні відзначають День знань. Для багатьох це особливий день, повний очікувань і надій. Для першокласників 1 вересня стає особливо важливим днем, який позначає початок їхнього навчального шляху до нових відкриттів.

Ці відео-привітання з нагоди Першого Дзвоника линуть від учителів та учнів ЗЗСО №11, м. Бердянська, адже для них це свято теж особливе. До вашої уваги найкращі побажання з Днем Знань 2023 року першокласникам та школярам!

Цьогоріч Перший дзвоник традиційно пролунає 1 вересня, хоч і не всі школи в Україні зможуть урочисто відзначити День Знань через військові дії та воєнний стан. Та навіть скасування яскравої, бурхливої та емоційної оффлайн лінійки та перехід на онлайн формат, не скасовує важливості цієї дати, адже ми впевнені у нашій Перемозі та у найскорішому поверненні до рідних стін нашого навчального закладу.

01.09.2023 18:11 vkhalabuzar

Відео-привітання від учителів ЗЗСО №11 випускникам 2023 року

Шановні випускники 2023 року! Адміністрація та педагоги Бердянської загальноосвітньої школи 11 вітає Вас зі святом Останнього дзвоника! Нехай сьогоднішній день запам’ятається на все життя та стане символом вашого нового життєвого етапу – світлого, незалежного та мирного майбутнього!

Він сьогодні лунає на площі біля 1500 км2. Ми одночасно далеко і близько, ми підкорили простір і час, бо МИ не НАЙБІЛЬШІ – МИ УНІКАЛЬНІ!!!

02.06.2023 08:17 vkhalabuzar

УВАГА! Оголошується прийом учнів до 10-их класів

МАЙБУТНІ ДЕСЯТИКЛАСНИКИ НАШОЇ ШКОЛИ!

У наступному році ми пропонуємо Вам наступні профілі навчання:

Провідне місце в реалізації програми профільного навчання в нашому закладі належить вчителю-професіоналу. Вчителі школи – генератори ідей, люди творчі, які мають високий інтелектуальний рівень. Вони науково-компетентні, виявляють інтерес до розробки і реалізації нових навчальних програм, володіють психологічними знаннями, культурою спілкування. Вчителі профільних класів – організатори навчальної, пошукової роботи, консультанти, наставники, мають якісну фахову та методичну підготовку, вміють зацікавити дітей обраним предметом.

Приєднуйся до нашої великої родини! Родина ЗЗСО №11 – це творчі, активні, толерантні, цілеспрямовані юнаки та дівчата. МІРКУЙ, ОБИРАЙ!!!

Посилання на реєстраційну форму.

Посилання на заяву про зарахування дитини до 10-го класу.

Електрона адреса навчального закладу – brdschool11.reg@gmail.com

З повагою Адміністрація Бердянської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №11.

15.05.2023 11:17 vkhalabuzar

Опитування щодо використання цифрових інструментів у закладах освіти в умовах дистанційного навчання

Державна наукова установа «Інститут модернізації змісту освіти» рекомендує взяти участь освітянам (науково-педагогічним та педагогічним працівникам) в анонімному опитуванні щодо використання цифрових інструментів у закладах освіти в умовах дистанційного навчання. Участь є добровільною.

Анкету потрібно заповнити до 20 травня 2023 року за покликаннями:

Джерело: ЛИСТ №21/08-645 від 24.04.2023

06.05.2023 11:51 vkhalabuzar

«Примусова праця: як розпізнати та уникнути» та 

«Переваги офіційного працевлаштування»

Європейські країни продовжують підтримувати громадян України, що змушені були залишити країну у зв’язку із повномасштабним вторгненням російської федерації. З цією метою розроблені спеціальні інформаційні матеріали українською мовою для біженців з України, які можуть їм допомогти у пошуку роботи та ознайомлять із основними правилами працевлаштування у відповідній країні, а також містять корисні контакти та телефони екстрених служб.

З початку воєнних дій близько 7,7 мільйона українців були змушені покинути домівки й переїхати в інші регіони України. Якщо це про вас і ви в пошуках нової роботи, дізнайтеся, як не стати жертвою примусової праці.

Конвенція МОП про примусову чи обов'язкову працю №29 визначає примусову працю як будь-яку роботу чи службу, яку вимагають від якої-небудь особи під загрозою покарання і для якої ця особа не запропонувала добровільно своїх послуг.

Більше про ознаки примусової праці та поради, як її уникнути, дізнайтеся з буклета Проєкту МОП «На шляху до безпечної, здорової та задекларованої праці в Україні», що фінансується Європейським Союзом.

Відмовляйтеся від роботи, якщо мають місце:

Дотримуйтеся правил, щоб мінімізувати ризики примусової праці:

Маєте сумніви щодо запропонованої роботи та/або стали жертвою примусової праці? Звертайтеся за консультацією:

Урядова гаряча лінія з протидії торгівлі людьми тел.: 1547

Національна гаряча лінія з попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та ґендерної дискримінації (Ла Страда Україна)

тел.: 116 123 (з мобільного)

тел.: 0 800 500 335 (з мобільного або стаціонарного)

Національна гаряча лінія з протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів

тел.: 527 (з мобільного)

тел.: 0 800 505 501 (з мобільного або стаціонарного)

Сервіс з пошуку роботи для українців у ЄС

Інформаційно-роз’яснювальні матеріали Південно-Східного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці розміщені на офіційному вебсайті Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, а також на сайті ДЕРЖПРАЦІ.

Джерело: pratsia.in.ua

21.04.2023 18:27 vkhalabuzar

До відома батьків майбутніх першокласників

До відома батьків майбутніх першокласників, Бердянська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №11 Бердянської міської ради оголошує набір учнів до 1-го класу на 2023-2024 навчальний рік. У 2023-2024 навчальному році у школі планується відкрити 3 перші класи. Зарахування буде відбуватися відповідно до законів України «Про освіту», «Про повну загальну середню освіту», «Про затвердження Порядку зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти»

Які нормативні документи регулюють вступ до 1 класу?

Порядок зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти i науки України від 16 квітня 2018 року №367, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 5 травня 2018 р. за № 564/32016.

За якою освітньою програмою буде відбуватися навчання дітей?

Класи працюватимуть за типовою освітньою програмою, яка була розроблена під керівництвом О. Я. Савченко – програма Нової української школи. З вмістом типової освітньої програми можна ознайомитися з офіційних джерел за посиланням.

Хто подає документи для вступу дитини до 1 класу?

Документи подаються одним із батьків дитини або їх законними представниками.

Які необхідні документи для зарахування до 1 класу?

1. Свідоцтво про народження дитини (оригінал, копія);

2. Паспорт одного з батьків або його законного представника (оригінал, для ідентифікації особи батька/матері);

3. Медична довідка 086-1/о (обов’язковий щорічний профілактичний медичний огляд), «Карту профілактичних щеплень» за формою № 063/о;

4. Документ, що підтверджує належність дитини до території обслуговування школи;

5. Заява батьків на зарахування, інформаційний додаток до заяви (пишеться при поданні документів за встановленим зразком).

Чи відбувається конкурсний відбір при прийомі дітей до навчального закладу?

Прийом до перших класів у заклади загальної середньої освіти буде здійснюватися без конкурсного відбору. Відповідно до статті 9 розділу ІІ Закону України «Про повну загальну середню освіту» для здобуття початкової освіти забороняється проведення будь-яких заходів, спрямованих на перевірку знань, умінь, навичок дитини (крім закладів спеціалізованої освіти і приватних закладів освіти).

Чи можливе зарахування на вільні місця?

Батьки мають право подати заяву до будь-якого іншого навчального закладу: до нього дитина може бути зарахована у разі наявності вільних місць. У випадках, коли кількість заяв щодо вступу дитини до першого класу закладу загальної середньої освіти не за місцем проживання перевищує кількість вільних місць, проводиться зарахування на вільні місця в 1-й клас дітей, які не проживають на території обслуговування цього закладу, за результатами жеребкування (згідно вимог п.2 розділу ІІ Порядку зарахування відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти).

Чи є терміни прийому документів до вступу у перший клас?

1 квітня 2023 року — початок прийому заяв про зарахування дітей до 1-го класу на 2023-2024 навчальний рік. 30 травня 2023 року — останній день подачі заяв про зарахування дітей до 1-го класу на 2023-2024 навчальний рік.

Документи, які необхідно подати в школу особисто при деокупації м. Бердянська, або на електронну скриньку навчального закладу: brdschool11.reg@gmail.com

1. Заява батьків;

2. Копія свідоцтва про народження;

3. Оригінал медичної довідки (особисто при деокупації);

4. Документ, що підтверджує місце проживання (особисто при деокупації).

26.03.2023 20:17 vkhalabuzar

Міжнародний день безпечного Інтернету 2023 року

Щорічно у другий вівторок лютого відзначається День безпеки в Інтернеті

7 лютого 2023 року у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Це буде вже двадцятий День безпечного Інтернету. Цьогорічним гаслом дати є «Разом для найкращого Інтернету». Головною метою Дня безпеки в Інтернеті є поширення знань про безпечне, відповідальне і позитивне використання цифрових технологій для дітей та молоді. Щороку до Дня безпечного Інтернету в Україні, як і у всьому світі, приєднується все більше організацій. 

Історія дати

Відомо, що день безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE у 2004 році за підтримки Європейської комісії для просування безпечного і позитивного використання цифрових технологій, особливо, дітьми й молоддю. Цей день проводиться щорічно з метою залучити до дій кожного та кожну, хто відіграє свою роль у створенні кращого Інтернету для всіх, зокрема, наймолодших користувачів. Водночас це запрошення для всіх до поважливого онлайнового спілкування задля забезпечення найкращого цифрового досвіду. 

З роками Міжнародний день безпечного Інтернету став знаковою подією в календарі онлайн-безпеки. Починаючи з ініціативи з боку проєкту Європейського Союзу з безпечних кордонів у 2004 році та започаткований мережею Insafe, що фінансується ЄС, День безпечного Інтернету вийшов за межі своєї традиційної географічної зони. Наразі він відзначається у близько 150 країнах світу та на шести континентах у світі. Від кібератак до соціальних мереж: щороку цей день присвячений вирішенню поточних проблем, які впливають особливо на молодих користувачів Інтернету.

Як День безпечного Інтернету відзначається в Україні?

В Україні Центр кращого Інтернету, який представляє Національний комітет Дня безпечного Інтернету в Україні, підготував низку заходів. Загалом День безпечного Інтернету надає унікальну можливість для проведення заходів з безпеки онлайн разом зі всім світом: як у закладах освіти, бібліотеках, громадських організаціях, так й в органах влади і бізнесових організаціях. 

Для того, щоб дізнатися, як День безпечного Інтернету відзначається в світі та Україні слідкуйте за хештегами #SID2023 та #SaferInternetDay, #ДеньБезпечногоІнтернету у соціальних мережах.

Джерело: Донбас24

07.02.2023 22:28 vkhalabuzar